El cor Voxalba es va formar a 1989 com una activitat paral·lela dels estudis musicals a l’Escola de Música “La Guineu”.

El cor ha estat dirigit per prestigiosos directors com Lluís Vilamajó, el seu fundador, Xavier Sans i Xavier Puig fins que l’any 2000 on la direcció va recaure en l’actual directora Elisenda Carrasco.

Durant el 2001 el cor treballa amb la prestigiosa directora Maria Guinand, de Veneçuela, especialitzada en repertori contemporani d’arrel sud-americana, així com també amb el compositor Alberto Grau.

Durant l’any 2002 el cor participa en la producció de l’òpera de Holst, “Savitry” que s’interpreta al Teatro de la Maestranza de Sevilla.

Al juny del 2003 estrenen un programa basat en cançons del Renaixement amb acompanyament de viola baixa de gamba, guitarreta i llaüt, amb gran èxit de crítica.

A l’estiu del 2005 el cor realitza una gira per diferents ciutats de Veneçuela, oferint nombrosos concerts, gràcies a la col·laboració de Maria Guinand i Alberto Grau i l’acolliment de la Cantoría Alberto Grau de Caracas, i Ludus vocaliter de Los Teques y Voces Blancas de Mèrida.

Durant l’any 2006 treballen amb el director i compositor basc Javi Busto la Missa Augusta i altres peces, i les interpreta en un concert amb gran èxit de crítica. A finals d’any el cor Voxalba és convidat a cantar en el concert col·lectiu de compositors de Tarragona vuit obres inèdites, acompanyades de videocreacions de Carles Hac Mor, Ester Xargay i Adolf Alcañiz.

Durant el 2007 el cor prepara amb el músic Eduardo Tancredi repertori jazzístic d’arrel sudamericana, que culmina en un concert al Harlem Jazz Club de Barcelona. A finals d’any guanyen el 2n premi del “Certamen Nacional de Nanas y Villancicos” de Rojales (Múrcia) i, a principis del 2008, el 2n premi del concurs de Cant Coral de Malgrat de Mar.

Durant el 2008 el cor Voxalba és grup convidat al concert celebració del 15è aniversari de l’ACEM (Associació Catalana d’escoles de música) que es celebra al Palau Sant Jordi de Barcelona, interpretant obres d’Albert Guinovart, dirigides per Salvador Brotons, on fan de cor guia per a més de 3000 joves.

Participen en la producció de música i dansa “En clau de jazz. Tribute to Gershwin” creada pel coreògraf David Campos i representada a l’Auditori de Santa Coloma de Gramenet.

Realitzen dos intercanvis amb altres cors: el cor Ludus Vocaliter de Veneçuela, i el Coro Voces Graves de Madrid, realitzant concerts conjunts a Madrid i a Barcelona.

La Secretaria d’Acció Ciutadana de la Generalitat les convida a fer tres concerts de Nadal a diferents poblacions de Catalunya.

Per a l’any 2009, el cor viatja a Hongria i treballa amb els prestigiosos directors Sra.Zs.Mindsensky y Sr.D.Szabó. També actuen a Budapest conjuntament amb el cor Musica Nostra i a Nyregyháza amb el guardonat Cantemus.

Al juliol del mateix any participa al Concurs Internacional de Dansa i Música de Cantonigròs i rep el 2n premi en la categoria de Cors femenins.

El octubre del 2009 grava el seu primer CD.

El desembre del mateix any, se celebra el 20è aniversari del cor amb un concert molt emotiu en què es conviden tots els directors i les excantaires que han passat pel cor durant aquests 20 anys.

I per finalitzar l’any, el cor participa cantant l’himne dels Segadors al partit de futbol Catalunya-Argentina que es juga al Camp Nou.

L’abril del 2010, el cor té previst viatjar a İstambul per a participar al Bosphorus University Choral Festival, un projecte organitzat dins del marc İstambul 2010 European Capital of Culture.

Tots aquests projectes suposen un repte musical que el cor assumeix amb moltes ganes. Us convidem a gaudir amb nosaltres dels nostres concerts i propers projectes!