ELISENDA CARRASCO I RIBOT,

Nascuda a BCN inicià els seus estudis musicals al Conservatori Superior de Música de Barcelona on obtingué els Títols Superiors d’Harmonia, Composició i Instrumentació i Direcció d’orquestra amb Josep Soler i Salvador Mas respectivament. També va finalitzar els graus Superiors de Solfeig i Acompanyament i de Pedagogia (especialitat en direcció coral).

En el camp de la direcció coral ha treballat entre d’altres amb S. Johnson, J.Dujick, L. Heltay, J. Prats, P.Cao, H.Rilling i F. Bernius, així com també amb els mestres G.Hollerung i Frihsmund , becada per l'associació Musica Mundi.

Ha guanyat diversos premis de composició: Ciutat de Reus en diverses edicions, Concurs per a Joves Compositors (Dep. de Cultura de la Generalitat de C.), Premis Caterina Albert.

Va ampliar els estudis de direcció d’orquestra amb H.Wojnarowsky i T.Bugaj a l’Acadèmia Friederich Chopin de Varsòvia i al Conservatori de Cracòvia durant el curs 98-99.

Des de fa més de 20 anys es dedica al món de la pedagogia, destacant la seva tasca en el Conservatori Superior de Música del Liceu i en l’Escolania de Montserrat.

El cant coral infantil ha estat un dels àmbits que més ha aprofondit i desenvolupat. Per aquest motiu és convidada regularment als cursos de l’ICE, FCEC, Universitat de les Illes Balears i arreu de l’estat espanyol.

També ha estat convidada als ateliers organitzats per Europa Cantat: St.Cugat 98’, Namur 02’, Barcelona 03’, Nevers 04’ , Vic 05', Nyíregháza (Hongria) 07' i per Arbeitskreis Musik in der Jugend a Wolfenbüttel (Alemanya) .

Ha estat també convidada a Veneçuela, a través del moviment orquestral FESNOJIV i el moviment coral creat per Schola Cantorum, per a impartir cursos de didàctica i direcció . També ha estat convidad a Ankara (Turquia) per a impulsar en aquest país el cant coral infantil, dictant tallers amb nens i un curs de direcció coral.

L’any 2000 va fundar la Capella de Música de St.Esteve d’Olot, conjuntament amb d’altres músics i musicòlegs. Aquesta entitat es dedica a la recopilació, estudi i divulgació d’obres inèdites dels XVI i XVII d'aquesta ciutat.

L’any 2001 va fundar l’orquestra ArtsCambra de BCN, Integrada per músics amb una llarga experiència professional i el 2002 crea conjuntament amb el dramaturg Marc Rosich La Trattoria Lirica, una companyia d'òpera de butxaca dedicada a la creació d'espectacles i òperes de petit format.

Des de fa 5 anys és la directora musical del projecte “Òpera a secundària” que organitza el Gran Teatre del Liceu conjuntament amb l'IMEB, i la JONC, Jove Orquestra Nacional de Catalunya. Ha dirigit, entre d'altres, l'òpera Lisístrata d'A.Carbonell, Brundibár de H.Krása, al Mercat de les Flors i al Teatre Nacional de Catalunya.

També col.labora habitualment amb el Servei Educatiu de L'Auditori de Barcelona, en espectacles educatius, participant en la formació de docents que participen en les activitats, i dirigint i creant concerts.

Ha estat durant més de 17 anys la directora del Cor infantil de l’Orfeó Català, Palau de la Música Catalana.

Actualment, i des de fa gairebé vint anys dirigeix el Cor infantil de St.Cugat, on desenvolupa també tasques de pedagogia dins del marc d'Aula de So, i el Cor femení Voxalba.